Gezond uit bed: Op blote voeten lopen in het gras

Hoe lang is het geleden dat je op blote voeten in het gras hebt gelopen? Dokters adviseren dat een ochtendlijk tripje door het natte gras een ideale manier vormt om je mentale gezondheid op peil te houden. De zomer is de ideale moment om je geest te prikkelen.

bloemenveld

1. Verkoeling

Door in de vroege ochtend op blote voeten in het gras te lopen, ontstaat er een verkoelend effect op je lichaam. Zo raakt je lichaamstemperatuur in balans, zeker tijdens warme dagen en nachten.

2. Bloedcirculatie

Een wandeling op blote voeten heeft een heilzaam effect op je bloedcirculatie. Door te wandelen activeer je de spieren in de benen, en wordt het bloed richting hart geduwd. Deze cardiovasculaire training en de koele ochtendatmosfeer voorkomt  dat je minder snel uitgeput raakt.

3. Je ogen verzachten

Groen is rustgevend en heeft een verzachtend effect op je ogen. Daarnaast staat het zenuwstelsel in en rond je ogen in verbinding met dat van in je voeten. Dus je zicht profiteert mee van het stimuleren van je voeten.

4. Immuniteitsboost

Op blote voeten lopen helpt om te ontstressen. Spieren en aders krijgen meer energie waardoor ook je lichaamsimmuniteit verhoogt.

lopen - thich nhat hanh

5. Geluk

Het contact met de natuur maakt een mens gelukkig. En de dauwprikkels versterken dit effect.

Loopmeditatie

Probeer dit eens: een begeleide loopmeditatie. Heel prettig om ’s ochtends vroeg te doen, met je blote voeten in het gras. Het lijkt een beetje alsof je opnieuw leert lopen 😉
NB Deze oefening hoort bij sessie 4 van de 8-weekse mindfulnesstraining.