Mindfulnesstraining in de Natuur

woe22mei16:30woe19:00Mindfulnesstraining in de Natuur17:30-20:00

Informatie over de activiteit

Vroege zomeravonden, waar het vaak nog heel prettig is in de natuur. Data: 22 en 29 mei, 4, 12, 19 en 26 juni, 3 en 10 juli. Dé 8-weekse mindfulnesstraining, maar dan buiten in de natuur. (Let op: 7 sessies op woensdagavond, alleen 4 juni is een dinsdag). 

De natuur leeft mindfulness aan ons voor …

Dé 8-weekse training voor minder piekeren en stress, een beter humeur, meer veerkracht en meer genieten van het leven. 

De sessies zijn van 17:30 tot 20:00. De tijden zijn zo gekozen dat je misschien iets eerder van je werk weg kunt gaan, even een broodje kunt pakken en na de files naar huis kunt rijden. Past dit je net niet? 

Het is aandacht die smaak geeft aan de wijn en geur geeft aan de bloemen.

Vriendelijke aandacht, met het accent op aandacht: bewust zijn waar je bent (dus niet afgedwaald in gedachten over ergens anders, in het verleden of de toekomst). Als je écht, helemaal met je aandacht bent waar je bent, wordt iedere ervaring rijker en mooier. Je kleurt je leven als het ware in met aandacht.

In 8 weken beter in je vel!

  • Minder stress, piekeren, angst, somberheid en slapeloosheid;
  • Meer genieten, ontspannen, acceptatie, mildheid en loslaten;
  • En als BONUS: bosbaden, wekelijkse vitamine G!

We volgen het beproefde 8-weekse mindfulnessprogramma. Dit is bewezen effectief bij o.a. stressgerelateerde klachten; na 8 weken is in je hersenen een minder actief emotiesysteem meetbaar en een meer actief concentratiesysteem. Maar je merkt het vooral zelf – en ook je omgeving: je wordt er relaxter en effectiever van.

De natuur leeft mindfulness aan ons voor

Dus als we mindfulness in onszelf willen ontwikkelen, waarom dan niet buiten, in de natuur?

We zullen wat meer loopmeditatie doen en wat minder zitmeditatie, maar alle onderwerpen en alle oefeningen komen in vrijwel dezelfde volgorde voorbij. En de natuur draagt en steentje bij: de ervaring leert dat het proces sneller en dieper gaat, zonder dat dit als belastend wordt ervaren.

Praktisch

Meld je op tijd aan, zodat er tijd is voor een intakegesprek voorafgaand aan de training.

De training kost 475 euro* voor 8 sessies van 2,5 uur, incl. individuele intake (zoom/telefoon), hand-outs en audio om zelf te oefenen.

Het is de bedoeling dat deelnemers tijdens de training dagelijks zelf ca. 40 minuten oefenen. Iedere week krijg je een oefening mee die je dagelijks doet.  De oefeningen zijn ingesproken (audio). Daarnaast zijn er nog wat kleine oefeningen om in de dag te integreren; deze staan in de hand-outs. Deze hand-outs en audio krijg je bij de training en zijn onbeperkt beschikbaar voor eigen gebruik (niet om te verspreiden).

De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Aanmelden voor de mindfulnesstraining in de natuur:

De intake vooraf is belangrijk, om kennis te maken en samen vast te stellen dat de training aansluit bij jouw verwachtingen. Daarom kun je je uiterlijk 48 uur van tevoren aanmelden. Wil je – zeker bij late aanmeldingen – meteen even aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor deze kennismaking/intake? Klik hier voor contactgegevens om je aan te melden

 

*) Particulier: incl. BTW. Zakelijk (factuur) excl. BTW.

Tijd

22 mei 2024 16:30 - 19:00(GMT+02:00)

Locatie

Delftse Hout

Korftlaan 6, Delft

Other Events

Get Directions

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze zomer komen er nog meer groepsactiviteiten aan

App of mail me en ik hou je op de hoogte!

Dit zal sluiten in 5 seconden

Chat openen
1
Vragen? Stuur een appje!